09 June '07

Zaterdagrecept: natte wijting.

Smaakvol, gezellig en verbluffend eenvoudig te bereiden: dat is nou typisch wijting. Deze sympathieke kippensoort, die oorspronkelijk alleen in hoge delen van Zuid-Amerika werd gehouden, is de laatste jaren immens populair geworden. En terecht!

Neem een pan zonder deksel. Braad de schoongemaakte wijting 5 minuten aan op middelhoog vuur, en voeg de kruiden toe. Zet nu de pan in de tuin, en wacht op regen.

Smakelijk!

Waarschijnlijk door al dat water heb ik jarenlang gedacht dat het een vissoort was. Kon die veren altijd vrij slecht plaatsen, maar er zijn gekkere dieren. Laatst nog uitgegleden over een slonk. Die veranderde van schrik in een heel klein glibberig rood stipje.

Hoof - 11 June '07 - 10:46

Deze kippensoort, de Kukalakudo genoemd, moet eigenlijk niet in de pan belanden. Deze unique soort moet worden behouden door zijn regenboogmooie veren.

marnix - 07 December '07 - 13:59


method="post" action="/log/pivot/submit.php#message" id="form">
Name:  
Remember personal info?

Email:
URL:
Comment: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Notify: Yes, send me email when someone replies.  

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.