01 Mar '04

Zwaansaté.

Gebruik het vlees nét onder de staart. Snijd het er voorzichtig uit, tegen de verenrichting in (of vraag uw watervogelspecialist). Per stokje heeft u ongeveer 4 à 5 middelgrote zwanen nodig. Laat het vlees minstens 2 dagen en nachten staan in uw favoriete marinade (of die van uw buurvrouw, als u zelf geen favoriete marinade heeft). 's Ochtends rijgen, en aan de lucht laten drogen. Tegen de schemering grilleren en serveren met stokbrood van gisteren en een pittige vleessaus. Lekker met familie.

mag het ook met otters?

Chris (link) - 01 March '04 - 16:00

Het mag op zich wel, maar iedereen met een béétje zoetwaterbeestervaring weet dat de otter zich slecht laat marineren.

Marnix - 01 March '04 - 16:12

Wij schenken hierbij een..

Beringer Vineyards Chardonnay “Founders Estate” 2001 Wit;
Helder bleekgeel. Fris fruitige smaak, mooie balans in de fruitige zuren en de zachte vanille, afkomstig van de houtlagering. Mooie nasmaak, die lang blijft hangen.

En zoals Kas Spijkers zou exclameren: Wallaaa! Bon Apentiet!

Badu (link) - 01 March '04 - 16:26

Lekker met familie! Maar ook met vrienden, toch? Nix? Vrienden toch?

bicat - 01 March '04 - 16:28

Hoe lang moet de familie precies in de marinade?

Slyyy - 01 March '04 - 16:38

Tante Nel, met van die hangende zakken onder de armen moet zeker 20 uur sudderen.
Natazja, de poolse bruid van Oom Herman, is zo vel-over-been dat ik haar even zou fruiten.

Ja. Knapperig heeft wel wat.

bicat - 01 March '04 - 16:44

Ach… ik vroeg mij al af waarom we familie niet meer zien bij ome bicat.

Adriana - 01 March '04 - 18:06

Damn. Best lastig! Ik heb al 6 zwanen kapotgesneden. Heeft u misschien ook een tip voor het restafval?

Djiezus (link) - 01 March '04 - 18:34

Of gewoon giraffennek op de BBQ.

Kiers - 01 March '04 - 18:34

Waterhoentjes dan?
Of meerkoetjes.

Chris (link) - 01 March '04 - 20:21

Toevallig weet ik dus uit eigen ervaring dat zwanenvlees niet te vreten is!

Verbal Jam (link) - 01 March '04 - 20:33

pardon, zonder mijn naam af te geven is een dreiging met wettelijke stappen natuurlijk niet geldig, bij deze dus

Sjakie - 01 March '04 - 21:09

Oke, ik heb nu dus per ongeluk 4 ganzen aan een biljartknuppel geregen. Iets met begrijpend lezen enzo.

Iemand nog wat tips hiervoor?

Arno (link) - 01 March '04 - 22:35

Tijd niet meer gezien…

...familie.

Eduardo - 02 March '04 - 10:23

Heeft iemand misschien een recept voor het bereiden van het vlees van een zwaan?

Louise Caderius van Veen-de Savornin Lohman () (link) - 27 September '04 - 13:23

Hoi, Leuk zo’n recept over zwanenvlees. Regelmatig schieten wij een zwaan voor schadebestrijding. (even voor de vogelaars: Dat kan met een speciale vergunning.) Omdat ik wel vindt dat je iets moet doen met het wild dat je schiet, rook ik de borststukken en voer het restafval aan buizerds in de winter. Toch zou ik graag meer recepten willen weten met name voor het borstvlees en de bout (poten) Weet je ook waar deze recepten te vinden zijn? Of weet je er zelf nog een paar?

Groet, Leo

Leo van Malsen () - 05 February '06 - 16:27


method="post" action="/log/pivot/submit.php#message" id="form">
Name:  
Remember personal info?

Email:
URL:
Comment: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Notify: Yes, send me email when someone replies.  

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.