Ontdek wat het leven van jóu wil.

Jan 20, 2019 | Awakening, Coaching, Insights, Spirituality, Typically Me

Vorig jaar schreef ik een wervend en vrij slick betoog voor 2018, speciaal voor iedereen met wilde plannen en woeste dromen.

Ik bood mijn coaching aan ter inspiratie en transformatie, en dat doe ik nog steeds met hart en ziel, maar wel behoorlijk anders dan een jaar geleden.

Want ik groei en verander, nogal.

Ik flikker om, leer, faal, probeer, en ontdek keer op keer dat wát ik ook voor mensen kan betekenen, er altijd een manier is waarop het nóg simpeler kan.

En dat zorgt meteen voor duidelijkheid.

Waar ik eerst bijna iedereen wilde aanspreken en prikkelen, weet ik nu veel beter met en voor wie ik graag werk, en dat is voor iedereen prettig.

Er gaat eigenlijk elke dag een beetje ‘moeten’ vanaf.

Minder is meer, die sfeer.

Meer wát?

Als coach kun je harde doelen in kaart brengen en daaraan trekken en sleuren met je klant, maar je kunt ook de energie van het leven haar werk laten doen.

Je kunt samen ontdekken hoe alles weer volop kan stromen.

En dat is niet alleen veel natuurlijker, maar ook een stuk slimmer.

In lijn komen met die kracht maakt alles vrijwel moeiteloos en bevredigend en dynamisch, en het geeft uiteindelijk veel meer dan wat we zelf ooit kunnen bedenken met ons op schaarste en snelle bevrediging gerichte brein.

In mijn (behoorlijk ruime) ervaring zijn de meeste vermoeide zoekers niet toe aan meer druk, meer glimmende zooi, meer doelen en meer trofeeën en meer móeten: het tegenovergestelde is bijna altijd het geval.

Áls we al naar meer van iets snakken, lijkt het menselijkheid te zijn.

Het vermogen veel intenser en ongeremder te genieten van wie je werkelijk bent en van alles waar je tegenaan loopt, wát dat ook is.

Zonder dwang, zonder giftige veroordeling, zonder constante analyse en vergelijking en zonder non-stop angst en onzekerheid -en zélfs zonder het idee daar allemaal van verlost te moeten zijn.

De ontdekking van een leven dat steeds dieper en intenser en voller geleefd wordt, en geen lijst is van glimmende resultaten die we kunnen afvinken.

Zonder uitstel, zonder afwachten, maar alles nu, zoals het komt, precíes zo.

Het is misschien lastig voor te stellen, maar een briljant bestaan (hóe dat voor jou ook ingevuld wordt) begint met een diep begrip van de menselijke ervaring. Niet met het systematisch weghalen van problemen, niet met het glashelder krijgen van je dromen en ‘passies’, niet met het samenstellen van een berg doelen die koste wat het kost weggewerkt moet worden.

Het is veel en veel simpeler.

Een vervullend en vervuld leven is gebaseerd op een diep vertrouwen, een absoluut wéten wat ons achter de schermen steunt en sterkt, en als je het met rust laat ontvouwt het zich in volle glorie, en brengt het alles wat je nodig hebt, niet wat je dénkt dat ontbreekt om je compleet te voelen.

We draaien het in alle onschuld om, dat is de tragiek: als ik eenmaal daar en daar ben, als ik dát maar ooit heb, zal het eindelijk goed met me gaan, dan zal ik eindelijk ‘s ochtends mijn ogen openen en de dag verwelkomen.

Maar je hebt geen stok achter de deur nodig, geen straffen en methodes: je hoeft alleen maar te ontdekken wie je werkelijk bent en altijd bent geweest, hoe je rechtstreeks bent aangesloten op het leven, en hoe dat volop door je heen stroomt… als je het maar niet steeds in de weg zit.

Alles wat nodig is om die innige vriendschap te herstellen, is een stapje terug om beter te zien, een wijdere blik, een nieuw besef.

Het draait om direct contact met de volheid van het bestaan, om de realisatie van je menselijkheid binnen iets dat eindeloos veel groter is.

En daarom wil ik je graag een nieuw aanbod doen:

Laat me je helpen het anders te zien en anders te dóen.

Niet vanuit een krampachtige behoefte te veranderen in De Ideale Jij Met Het Ideale Leven, waarbij je ein-de-lijk goed genoeg bent omdat je voldoet aan een zelfopgelegde maar vooral willekeurige standaard.

Niet door Supermens te worden met Supergedrag.

Niet door alles wat je ingewikkeld en eng vindt aan de kant te schuiven, en op zoek te gaan naar een foutloos en pijnloos bestaan, maar juist vanuit totale overgave en omarming, zonder uitzondering.

Omdat je eindelijk, eindelijk thuis wil komen, wakker wil worden, een mens wil zijn met alle fucking prachtige en verwarrende facetten die daar onderdeel van zijn, van moment tot moment gesteund door het leven zélf.

Vanuit daar stroomt het precies zoals het hoort te stromen, moeiteloos en vol kansen en openingen, vanuit daar vind je je natuurlijke zelfvertrouwen en levenslust terug, zonder steeds te sleuren en te trekken en jezelf te kwellen.

Dit is de weg, de enige échte weg.

De diepe realisatie van de kracht en de liefde die de stevige basis zijn van alles, de onmiskenbare herontdekking van je ingebouwde nieuwsgierigheid, je rauwe spontaniteit en grenzeloze creativiteit.

Pure rijkdom.

Misschien líjkt het soms zo, maar je wil geen perfect leven dat zich precíes ontwikkelt zoals jij dat hebt bedacht, dat zich continu houdt aan jouw blauwdruk, dat je nooit onderuit schopt en verwart en verrast en verneukt.

Wat je wérkelijk wil, is je daar niet langer meer druk om maken (en als je dat evengoed toch weer een keer doet, wil je daar niet mee zitten).

Een magisch en bevredigend leven is een leven waarbij je niets meer uit de weg gaat of probeert te omzeilen, het is het resultaat van ontdekken wie je wérkelijk bent en van daaruit groeien en leren, ongeacht wat dan ook.

Het is niet de optelsom van diploma’s, reisfoto’s, geld, bezittingen en relaties.

Al die dingen en meer kunnen heel goed het gevolg zijn van leven vanuit je hart, maar ze zijn geen must en je bent er niet meer van afhankelijk. Het worden leuke extra’s, een fijne bonus bovenop je dagelijks toenemende gevoel van waardering voor het leven zélf.

Wat ik beschrijf is de meest logische, meest solide en meest verrassende manier om mens te zijn: de diepe realisatie dat er voor je gezorgd wordt, dat je onderdeel uitmaakt van en gevoed wordt door iets dat het benauwde, persoonlijke verhaal met zijn pijnlijke begrenzingen vele malen overstijgt.

Er is geen schaarste en er zijn geen tekortkomingen, behalve in je ideeën over jezelf en de wereld, en als je eraan toe bent om meer hier en nu dan ooit te zijn, als je je niet langer wilt verschuilen voor de wereld, weet je me te vinden.

Het lijkt misschien geen grote belofte of verheven doel, en het lijkt misschien zelfs een beetje bescheiden, maar ik verzeker je dat het je de pure rijkdom en energie geeft die je altijd al gemist hebt, en nog veel, veel meer.

Er is niets dat zoveel kracht geeft als het durven omarmen van elke ervaring die je maar kunt bedenken, van extreem plezier tot diepe pijn.

Wordt het niet eens tijd om je wat minder te bemoeien met hoe het leven eruit hoort te zien, en meer te vertrouwen op wat het met jou wil?

Je hebt niks nodig: je bént het al.

Laten we dat samen ontdekken en vieren.