Geen paniek!

Wat? – Een (interactieve) webinar

Waarover? – Mentale gezondheid

Datum: dinsdag 31 maart 2020

Tijd: 20.00 uur (Nederlandse tijd)

Waar? Hoe? Via Zoom, webvideo


Wat doen we?

Op dinsdag 31 maart gaan we het hebben over nu. Maar niet per se over Corona.

Ik neem de tijd om uit te leggen hoe de menselijke (psychische) ervaring werkt, wat het mechanisme is achter emoties en gevoelens, en hoe het komt dat we allemaal zo anders reageren op exáct hetzelfde. Want dat is eigenlijk best raar.

Ik bespreek angst en paniek en verveling en somberheid en onrust en helderheid en optimisme en plezier, en hoe je op een frisse manier naar dat soort fenomenen kunt kijken. Als het goed is ontdek je een totaal andere kijk op mentale gezondheid dan je gewend bent, een kijk die echt zeer hoopgevend en praktisch is.

Na een half uurtje (denk ik), is het tijd voor jou. Dan kun je me vragen stellen over jouw of jullie situatie.

We zijn in totaal een uurtje onder de pannen.

Oh: het is trouwens gratis.


Wat heb je eraan?

  • Je bent even een uurtje met wat anders bezig dan waar het nu meestal over gaat 🙂
  • Je krijgt inzicht in het ontstaan van emoties en gevoelens (en dat is niet wat je nu denkt!)
  • Je hoort waar en hoe je rust kunt vinden
  • Je gaat mentale gezondheid op een heel andere manier zien
  • Je begrijpt dat piekeren en je zorgen maken niet werken (en wat wél)
  • Je krijgt meer begrip voor het feit dat mensen anders denken dan jij (en dat is extra handig nu we bepaalde mensen héél veel zien)
  • Je gaat je realiseren dat we allemaal beschikken over een enorme potentie en wijsheid
  • En ik weet bijna zeker dat er nog meer is!

Hoe werkt het?

Je mailt me even om te laten weten dat je erbij wil zijn. Het is niet dat ik je daar per se aan houd of zo, en ik gebruik je mailadres ook niet om je te spammen, maar ik wil gewoon weten hoeveel mensen ik ongeveer kan verwachten. Je krijgt dan een mailtje terug met een link die je kunt gebruiken om dinsdag de 31e om (iets voor) 20:00 uur in te loggen.

Ik gebruik Zoom, dus dat zul je even moeten installeren. Kijk hier. Zoom is gratis, en beschikbaar voor computers en smartphones en tablets, en het is goed spul dat vaak gebruikt wordt, dus sowieso de moeite waard om te hebben.

Houd er rekening mee dat als je je camera aanzet, je in principe zichtbaar bent voor alle deelnemers. Je mág ‘m natuurlijk uit houden, maar ik vind wel zo prettig als ik je kan zien, want dan kijk ik tenminste tegen wat gezichten aan 🙂

Er is geen enkele verplichting om iets te zeggen of te vragen.


Ben je erbij?

Laat het me even weten. Mail me met als onderwerp ‘webinar geen paniek‘.

Tot snel!


Wow.

Wow.

28/07/2020
Ik houd van jou.

Ik houd van jou.

05/10/2018
How does it feel?

How does it feel?

28/09/2019