Voor bedrijven & organisaties.

Rust en plezier in de tent.

Alle tijd voor de CEO.

Want het is soms eenzaam aan de top.

Leiders zijn geen wandelende brokken graniet. Dat inzicht daalt in, en daarom zie je aan de top steeds meer ruimte voor de mens achter de machtigste figuren. En terecht: wie een voorbeeldfunctie vervult, kan niet in zijn ivoren toren blijven zitten.

CEO’s en CTO’s en directeuren en andere hoge leidinggevenden, hebben heel specifieke problemen. Continu verantwoordelijk zijn en beslissingen nemen (die niet altijd populair zijn) en tegelijkertijd in contact blijven met de medewerkers, lijkt vaak niet verenigbaar. Maar een leider die weet waarom mensen voelen wat ze voelen en doen wat ze doen, kan ze op sleeptouw nemen. Een mens onder de mensen is goud waard, en kwetsbaarheid en begrip zijn niet langer enge of softe ideeën.

Ik praat graag met leiders die willen excelleren in balans.

Stressvol werk bestaat niet.

Voor een maatschappij waarin alles efficiënter, sneller en goedkoper is geworden, is er opvallend veel stress. De hulp van computers en smarthpones lijkt een averechts effect te hebben op het welzijn van mensen. Hoe ga je om met stress op de werkvloer?

Eerst moet je natuurlijk kijken naar de oorzaak ervan, want daar gaat over het algemeen iedereen de mist in. Bovenmatige werkdruk is nooit het directe effect van de baan die we hebben, maar altijd van onze gedáchten erover.

Daarom kan de ene werknemer met een burnout thuiszitten, terwijl de andere (die hetzelfde werk doet) fluitend naar kantoor gaan.

Als het om stress gaat kijken we precies verkeerd om, en dat is een extreem hardnekkig misverstand. En het is óók goed nieuws.

Klaar voor een frisse kijk op stress, creativiteit en collegialiteit? Mail!

 

Wat kan ik voor je/jullie betekenen?

Resultaten:

  • Meer plezier in werk en voldoening
  • Meer begrip voor elkaar/minder kliekjesgedoe en vingerwijzen
  • Toename van creativiteit en betere ideeën
  • Veel minder stress en burnout
  • Minder verzuim (want: leuk werk!)
  • Directeuren die benaderbaar en ontspannen zijn
  • Helderheid rond beslissingen
  • Meer klanttevredenheid en sales dankzij open en bereidwillig personeel
  • Autonomie, zelfvertrouwen, rust in de tent
  • En dat allemaal… moeiteloos!

 

Lezing, één-op-één, lunch, intensives?

Ik werk graag met hoger kader en directies. De praktijk heeft laten zien dat als we dáár beginnen, de positieve effecten vanzelf merkbaar worden in de rest van de organisatie. Daarom praat ik ook met veel plezier met leiders over hun rol, hun twijfels, en hun onzekerheden.

Daarnaast of als extra, zijn er allerlei alternatieven mogelijk. Denk aan een ongewone lezing over stress en creativiteit, of een intensive waarbij ik een dag of paar dagen met een groepje werk en ontdek.

Ieder mens heeft de potentie te floreren, en ik zie het als mijn taak om iedereen naar dat punt te begeleiden. In welke vorm, dat bepalen we samen.

De kosten.

 

Daar kan ik kort over zijn: dat weten we pas als duidelijk is wat we gaan doen. Het is onmogelijk om er iets over te zeggen als ik mijn oprachtgever nog niet eens ontmoet heb. We beginnen met een gesprek van een uurtje of 2 (daar reken ik € 250,- ex BTW voor), en kijken dan verder of en hóe we doorgaan.

Het is belangrijk dat ik voor me zie om hoeveel mensen het gaat, wat de doelen zijn, waar de pijnpunten liggen (of in elk geval líjken te liggen), kortom: wat de vraagstelling is. Maar er is altijd een antwoord!

Mail me vandaag nog!

Heb je vragen? Begrijp je iets niet? Denk je dat jouw/jullie probleem onoplosbaar is? Mail me, dan hebben we het erover!