boeken

Even in een andere wereld

In 2015 had ik alleen nog maar de woeste droom om ooit een boek te schrijven. Toen ik eenmaal de stap zette om dat ook echt te realiseren, ging het snel.

Inmiddels heb ik er maar liefst 8 op mijn naam staan. Van fabels tot foonverslaving, en van gedichtjes tot mentaal geworstel.

De boeken

Vrij

Vrij is mijn debuut.

Een stevig autobiografisch boek over een leven vól mentale problemen…

… en de oplossing!

Meer over Vrij

‘Vrij’ is het levenswerk van Marnix Pauwels, ex-verslaafde en ervaringsdeskundige op het gebied van depressie, angststoornis, borderline en andere psychische aandoeningen. Het leert je op een nieuwe manier naar al je aannames over jou en het leven kijken, en geeft je het verrassende inzicht waarmee je vrij, gelukkig en totaal ontspannen kunt functioneren.

In ‘Vrij’ kom je onder meer het volgende tegen:

* De grootste misvattingen over controle op ons bestaan (en waar je kansen liggen) * Alles over dé motor achter verslaving, en hoe je die stil kunt zetten * Waarom ‘loslaten’ en ‘accepteren’ geen handelingen zijn, en wat je wél kunt doen met hetzelfde effect * Hoe weerstand tegen wat ons overkomt alles duizend keer erger maakt * De mechanismen achter fenomenen als schuld en schaamte, onredelijke woede en slachtofferschap, en hoe je ermee omgaat * Waarom zelfhulpboeken niet helpen * Hoe je kunt afrekenen met piekeren, zorgen, angst en paniek * En wat het geheim is van een leven waarin je álles wat je overkomt met het volste vertrouwen tegemoet ziet en oplost.

‘Vrij’ doet geen onhaalbare beloftes, het is niet het zoveelste Stappenplan Naar Succes, maar laat je simpelweg zien dat je tot nu toe op het verkeerde paard hebt gewed. Door inzicht te krijgen in het heilige maar destructieve geloof in alles wat je denkt, kun je het geestelijk lijden voorgoed achter je laten. Niet door pijn en extreme situaties te ontkennen, maar door ze op waarde te schatten.

‘Vrij’ is praktisch en reëel, serieus maar niet saai, lekker (pittig) geschreven en niets ontziend. Een boek dat je leven totaal en voorgoed kan veranderen, mits je daarvoor aan de slag wil. Marnix vertelt je hóe.

Leg dat #@!ding  nou ‘ns weg!

Dit boekje is er voor iedereen die (te) veel met z’n phone of ander scherm bezig is.

Uiteraard gaat het niet over jou 🙂

Meer over Leg dat ding...

Ben jij je smartphone de baas?

Dit boekje is er voor iedereen die (te) veel met z’n smartphone of ander scherm bezig is.

Het geeft antwoord op vragen als: Waarom zijn apps zo verslavend? Wat doet Facebooken met je brein? Hoe komt het dat pubers niet meer met elkaar durven praten? Waarom maken smartphones ons bang en onzeker? En hoe kun je weer gezond leren omgaan met je scherm?

‘Leg dat #@!ding nou ‘ns weg’ is confronterend en begripvol, pittig en praktisch. Het staat vol interessante feitjes, slimme tips en oefeningen voor relaxed gebruik van je scherm.

Kortom: een super handig en nuttig boekje over dé verslaving van deze tijd!

Goed genoeg

Wat je bent is goed genoeg.

Bespiegelingen, harten onder de riem, verzuchtingen. Korte tekstjes die je even doen glimlachen en reflecteren.

De kunst van relativering.

Meer over Goed genoeg

In Goed Genoeg legt Marnix in korte tekstjes uit dat je mag stoppen met zoeken, dat je op adem mag komen en je niet meer steeds hoeft te spiegelen aan de norm. Dat hollen en draven en reizen en snoeihard mediteren optioneel zijn, maar niet noodzakelijk.

Laat je inspireren door iemand die ooit fulltime depressief en verslaafd en bang was, het allemaal achter zich heeft gelaten en de magie van het leven heeft teruggevonden.

Op dit moment is Goed Genoeg niet verkrijgbaar.

AHA!

Kappen met een verslaving hóeft niet op je tandvlees. Met het juiste inzicht in het hoe en waarom, wordt stoppen écht eenvoudiger!

Meer over AHA!

In AHA! lees je waarom verslavingen eigenlijk niet bestaan, en hoe je zonder eindeloze pijn of strijd met je gewoontes kunt afrekenen. Je leert over de vele misverstanden rond dit thema, waar het intense verlangen naar ‘jouw’ middel of handeling vandaan komt, en hoe je ervoor kunt kiezen daar niet meer op in te gaan.

Aan de hand van drie heldere inzichten of stappen (Afstand, Herkenning, Aanwezigheid) raak je vertrouwd met de enorme kracht, moed en creativiteit die in je schuilt, en leer je weer vrij te leven.

Het maakt niet uit waaraan en hoe lang je verslaafd bent, als je eenmaal inziet dat je 100% mentaal gezond bent, hoef je nooit meer te gebruiken!

Iedereen is mooi

“De gedichten van Marnix zijn kleine cadeautjes. Eilandjes van hoop en rust in een drukke wereld.”

“Helder en simpel neemt hij dagelijkse emoties en verpakt ze in een doosje van letters.”

Meer over dit boek...

De gedichten van Marnix
zijn kleine cadeautjes.
Eilandjes van hoop en rust
in een drukke wereld.
Helder en simpel
neemt hij dagelijkse emoties
en verpakt ze in een doosje van letters.
Moed, verdriet, verliefdheid, wanhoop:
alles komt aan bod.
Met veel gevoel, en weinig drama.
Zonder iemand uit te sluiten.

Want iedereen is mooi

Morris & Veronica

26 fabels over de nieuwsgierige mier Morris en zijn leermeester, vlinder Veronica.

26 keer verwondering, bespiegeling en nieuwsgierigheid.

26 belangrijke woorden, prachtig en poëtisch uitgelegd.

Meer over dit boek...

Morris en Veronica en het ABC der Grote Woorden.

Marnix Pauwels: ‘Een jaar of vijf geleden begon ik op Twitter heel korte fabels te plaatsen. In 140 tekens liet ik een mier en een vlinder filosoferen over de diepste raadsels van het leven. Het schrijven bleek therapeutisch: vaak als ik in een vlaag van inspiratie iets had opgeschreven en het teruglas, begreep ik ineens beter wat ons drijft, waar we bang voor zijn, en waar geluk te vinden is.

Volgens mij is dat de essentie van Morris en Veronica: de schitterende eenvoud van alles in een – schijnbaar – complexe wereld, en de totale verwondering over dingen die we niet meer lijken te zien. In het drukke, gestreste leven dat we tegenwoordig leiden blijkt dat voor velen een verademing. Ik houd zielsveel van die beesten.’

Linda Rusconi: ‘Hoe langer je naar iets kijkt, hoe meer je ziet. Morris is een mier. Die zie je in colonnes over het kleed wandelen, maar ik had er nog nooit een als individu bekeken. Bij Veronica wordt je aandacht in eerste instantie naar haar vleugels getrokken. Pas later zie je hoe sterk haar kop is. De haartjes lijken wel manen. Toen ik de verhalen van Marnix las, zag ik meteen tekeningen in inkt voor me.

De verhalen zijn kort, eenvoudig qua taal, maar rijk aan emotie. Met heel veel ruimte voor de lezer om het eigen te maken. Dat gevoel wilde ik ook vertalen naar de illustraties. Tekeningen die het verhaal ondersteunen, niet letterlijk uitbeelden. Een boek dat je keer op keer kunt lezen en elke keer anders kunt beleven.’

Wakker

Is stress wel wat het lijkt?

En hoe zit het eigenlijk met depressies? Kun je 20 jaar bang of 30 jaar verslaafd zijn en daar van de ene op de andere dag van genezen? Zijn we met z’n allen wel zo in de war als we denken?

Wakker is een praktisch en verrassend boek voor iedereen die op zoek is naar een heerlijk helder leven.

Meer over dit boek...

Is stress wel wat het lijkt? En hoe zit het eigenlijk met depressies? Kun je 20 jaar bang of 30 jaar verslaafd zijn en daar van de ene op de andere dag van genezen? Zijn we met z’n allen wel zo in de war als we denken?

In Wakker worden de werkelijke krachten achter de menselijke ervaring ontmaskerd. Het briljante mechanisme dat van moment tot moment onze psychische ervaring aanstuurt en het verschil maakt tussen een angstig en beperkt bestaan, of een vrij, vrolijk en vervuld leven.

Ontdek waarom geen enkele omstandigheid je emoties kan bepalen, en dat je altijd 100% mentaal gezond bent geweest… maar dat simpelweg was vergeten!

Liking Life

My first English ebook.

A fine collection of Facebook posts about life in general, and coaching in particular.

Spiritual, direct, honest, radical, joyful and inspiring.

More about this book...

What does life look like when you get curious again after a lifetime of drinking and being depressed? Marnix Pauwels quit his habits in 2012 and started to wake up to the magic of being human.

This book is a collection of Facebook posts on life and love, as random and full of wonder as life itself. Marnix talks about coaching, the love for his daughter, being full of shit, finding a new appreciation for life, connecting with people, otters, and feeling the luckiest guy in the world.

Kopen?

De meeste linkjes verwijzen naar e-books die je kunt kopen via BOL. Veel van mijn boeken zijn op dit moment niet meer via de reguliere boekhandel te koop, maar ik heb van bijna alle titels nog wel een paar exemplaren liggen.

Mail me als je interesse hebt in een papieren versie!

Graag gedaan!

All visuals made by Pablo Stanley, for Open Doodles.