coaching

Coaching doet het voor je!

Met een écht goeie coach tegenover je, zal je leven nooit meer hetzelfde zijn. Dat moet je maar net willen natuurlijk.

Meer vrijheid, meer plezier, meer geluk, meer lekker. Bah!

Voor wie is coaching?

Voor doodnormale mensen. En voor meer afwijkende figuren. Coaching is er voor iedereen die zichzelf een hogere kwaliteit van leven gunt. Je moet er wel min of meer klaar voor zijn, en je moet er ook in durven en willen investeren.

Wat precies je probleem is maakt niet zo heel veel uit. Als je maar duidelijk het gevoel hebt dat je niet op de huidige manier door wil of kunt gaan, en bereid bent je coach en het proces te vertrouwen.

Algemeen geldt dat coaching een heleboel beperkende ideeën en opvattingen wegneemt, zodat je leven meer dan ooit kan stromen. Ik noem het ‘wakker worden’, en het betekent dat je helderder, frisser en sterker in het leven gaat staan.

Van ellendig tot extatisch.

Mijn klantenkring is extreem divers. Van mensen waarmee het vrij slecht gaat tot mensen waarmee het juist heel goed gaat (en die gewoon nóg meer in vrijheid willen genieten en floreren). Maar wat ze vrijwel allemaal gemeen hebben, is de wetenschap dat het standaard sleuren, trekken, duwen en denken ze niet verder helpt. Dat is een perfect moment om aan mijn coaching te denken.

En beter is natuurlijk om daar ook iets mee te doen. Bijvoorbeeld nu.

Wat kun je verwachten?

Het effect van krachtige coaching is voor iedereen hetzelfde, en toch óók weer totaal anders.

Hetzelfde is de vrijheid van leven, het plezier en de heerlijke eenvoud van elke dag je intuïtie volgen. De variatie zit ‘m in wat je daar precies mee doet, en wat je laat.

Dat is namelijk hélemaal aan jou.

Een paar voorbeelden.

Zelfvertrouwen.

Een volstrekt natuurlijk fenomeen. En iets wat lekker en vanzelf werkt… als we minder in ons hoofd zitten. Zelfvertrouwen is niet moeilijk; je moet het alleen weer in jezelf herkennen.

Creativiteit.

Kunstenaars, muzikanten en topsporters kennen allemaal de staat waarin alles vanzelf gaat. Invallen en ideeeën en ingevingen ontstaan spontaan. Dit heb jij ook in je. Het is pure potentie.

Minder zorgen.

Er is niets dat ik zó vaak hoor als mensen die zich helemaal suf piekeren en continu zorgen maken. Meestal weten ze echt wel dat het niks oplevert, maar kunnen ze er niet mee stoppen. Mijn coaching helpt je daar anders mee om te gaan, stukje bij beetje.

Meer spelen.

Het is best leuk om volwassentje te spelen, maar ook wel ERG serieus en ingewikkeld. Wat nou als je dat pure kinderlijke plezier en die heerlijke nieuwsgierigheid van vroeger weer wat meer ruimte geeft? Het maakt álles een heel stuk spannender en frisser!

Verslaving weg.

Een valkuil voor ons allemaal, ook al zijn de gradaties vaak verschillend. Het kunnen de vele wijntjes of peuken zijn, maar ook je werk, porno, dingen kopen die je niet nodig hebt, of eten. Bewustwording maakt verslavingen overbodig. En ik laat je daar heel direct mee kennismaken.

Minder stress.

Oei, ja, ook een hele dikke en zware. Stress. De druk van ons leven in 2022. Het idee maar te moeten BLIJVEN presteren en indruk maken op alles en iedereen en tóch te falen. En Corona! Stress is funest voor je gezondheid, dus dat willen we duurzaam uit je leven slopen.

Staat jouw ding er niet tussen?

De paar voorbeelden hierboven zijn puur om je een indruk te geven van hoe breed coaching inzetbaar is.

Geloof maar dat ik zo’n beetje elk ding waar mensen mee worstelen wel eens voorbij heb zien komen, én ook weer zien verdwijnen.

Mijn coaching draait om het terugbrengen van JOUW veerkracht en zelfredzaamheid en vermogen met frisse oplossingen te komen voor je shit. Jij zelf dus. Je bent tot veel meer in staat dan je ooit hebt gedacht, en als je dat eenmaal ervaren hebt, kun je álles aan.

Komt goed!

Hoe zit het met dromen en doelen en zo?

 Ja ben ik helemaal voor. Maar niet als enige ding om je helemaal gek op te focussen. Als je namelijk ECHT vrij wordt in je doen en laten, worden welzijn en geluk veel vanzelfsprekender.
Dat is dus een íets andere volgorde.

Succes wordt in dat geval het bijeffect van hoe je je voelt, het resultaat van meer natuurlijke vrijheid in je dagelijks leven. En doelen zijn dan inspirerend en spannend en leuk, maar niet per se zaligmakend. Het ultieme doel is je ECHT en duurzaam goed te voelen zonder ook maar iets externs en extra’s nodig te hebben. De rest is dan zalig optioneel.

Leven wordt een prachtig, boeiend spel!

Popsterren en miljardairs.

Ondanks het feit dat we állemaal weten dat rijkdom en spullen ons niet blijvend gelukkig maken (met dank aan de vele depressieve superrijken), hebben we diep van binnen nooit echt het idee dat dat op ons slaat. Of het kan ons gewoon niet schelen. En dus blijven we achter de externe doelen aanrennen, het ene na het andere.

De juiste volgorde (wat mij betreft) is echter éérst stevig gelukkig worden, en vanuit dat vrije gevoel en die geestelijke rijkdom de wereld veroveren en vijf villa’s kopen. Of gewoon lekker spruitjes telen en een geit melken op die berg in Portugal.

En vanuit dat geluk en die stevigheid is het ook een stuk beter te doen om hardnekkige patronen te doorbreken.

Waarom willen veranderen vaak niet genoeg is.

 

Patronen en ideeën: lastig!

Misschien heb je wel eens geprobeerd om iets te veranderen in je leven, maar mislukt dat elke keer weer. Zelfs als je het héél graag wilt en héél hard je best doet, blijven je oude gewoontes intact. Of misschien is er iets wat je eigenlijk kunt missen als kiespijn, maar wat nooit verdwijnt of steeds weer terugkomt.

Hoe kan dat toch? Waarom zit je vast terwijl je los wilt zijn?

De verklaring is simpel: je hoofd zit vól definities en meningen en regels en andere aangeleerde patronen, en die bepalen in de achtergrond hoe we de wereld zien, en onszelf. Dat enorme pakket, wat in detail omschrijft ‘wie jij bent’, wordt dag en nacht bewaakt door je brein. Alleen hebben we dat niet door.

Omdat we alleen maar kunnen zien wat ons hoofd bepaalt en begrenst en doorgeeft, twijfelen we eigenlijk nooit aan het resultaat.

Waarom zouden we ook: we zien toch wat we zien?!

Dat klopt. Op zich. Maar wat ik zie is vaak niet wat jij ziet, al kijken we naar precies ‘hetzelfde’. Wat ik ervaar in een bepaalde situatie kan totaal anders zijn dan wat jij meemaakt op dezelfde plek. Dat komt door die programmering. Díe bepaalt onze ervaring, en ons gevoel, in plaats van de omstandigheden.

Diep verborgen.

We hebben vaak zelf niet door hoe ENORM we vastzitten aan de ideeën en definities die we hebben geleerd, en die tot een soort ultieme waarheid zijn gegroeid, omdat we niet verder kunnen denken dan wat we van binnen geloven. Onze wereld wordt letterlijk gevormd door dat unieke samenspel van innerlijke verhalen, en dat is voor iedereen anders. Tóch geloven we dat wij altijd de waarheid zien en kennen.

En daar zit ook de moeilijkheid als je wilt veranderen.

Als jij diep van binnen heilig gelooft dat je niet goed genoeg bent, of onaantrekkelijk, of niks waard, omdat je dat van jongs af aan hebt gehoord, dan sijpelt dat stiekem in alles door. Dat zijn dan jouw ‘hoogstpersoonlijke leefregels’, en die bepalen het beeld dat je hebt van jezelf en anderen en de wereld.

Deze regels en normen en ideeën zijn niet objectief waar, maar jij ervaart ze wel zo, omdat ze via ‘jouw’ gedachten binnenkomen.

Het éxtra lastige is dat je brein dit soort ideeën en patronen en beelden altijd zal verdedigen en bevestigen, omdat het nu eenmaal niet houdt van verandering van essentiële regels. En het is dat hardnekkige vasthouden aan die specifieke kijk op alles, die verandering zo ingewikkeld maakt.

Kun je hier überhaupt iets aan doen?

Absoluut!

Je kunt niet zien wat je niet kunt zien, en je kunt jezelf niet uit je gedachten denken. Maar het is heel goed mogelijk om die beperkte persoonlijke wereld groter te maken, en de diepste en meest beperkende en bepalende dingen die jou steeds tegenwerken te veranderen.

Daar kan ik je uitstekend bij helpen. Ik leer je de juiste volgorde en manieren om jouw onzichtbare beperkingen en begrenzingen te ontdekken, en ermee af te rekenen. Zo zit je niet langer meer vast aan wat je brein bereid is te accepteren en veranderen, en hoeft het zich niet onveilig te voelen terwijl je wereld en jouw mogelijkheden groter worden.

En waarom zou ik jou nog meer kunnen helpen?

Dat is een hele relevante vraag, want je legt je geluk en mentale gezondheid en gedroomde veranderingen natuurlijk niet in handen van de eerste de beste paljas met een leuk verhaal.

Het is dus goed om te weten dat ik mijn sporen ruimschoots verdiend heb. Met opleidingen en eindeloze (zelf)studie, maar vooral in de keiharde praktijk. En dat is een nogal solide en krachtige combinatie.

Ik coach al jaren en heb ruim over de duizend mensen geholpen.

Een CV vol ellende.

Naast mijn ‘normale’ carrières, heb ik voornamelijk jaren lopen worstelen met duistere buien. Op mijn mentale gezondheids-CV staan dan ook fraaie labeltjes als Verslaving, Depressie en Angststoornis. Yup.

Allemaal dingen die inmiddels al járen tot het verleden behoren en geen enkele rol meer spelen. Als het gaat om belemmerende stemmingen en gewoontes, weet ik dus waarover ik het heb. Dat scheelt, hoor ik vaak.

Hoe en waar zijn de sessies?

In principe kan dat overal ter wereld zijn, digitaal of fysiek (alhoewel de wereld zich daar op dit moment niet echt voor leent). Het grootste deel van mijn coaching vindt online plaats, en dat werkt heel erg goed.

Als je me liever fysiek ontmoet dan kan dat absoluut. We kunnen afspreken op een fijne plek aan de gracht die ik daarvoor regelmatig reserveer, of we gaan het Amsterdamse bos in.

Zeg het maar!

Je nieuwe leven begint met een gesprek.

Als je serieus bent over je wens om speelser, vrijer en lichter te leven, laten we dan vooral snel kennismaken. Mijn coaching en ik zijn niet geschikt voor iedereen dus dat kunnen we maar beter zeker weten. Toch?

Een oriënterend gesprek via Zoom of Skype is zo opgezet (als het wat jou betreft echt face-to-face MOET kunnen we het daar natuurlijk over hebben), en dan weten we allebei beter waar we aan toe zijn.

Vragen staat vrij.

Je kunt me tijdens die kennismaking vragen wat je wilt. Ik trek er graag in elk geval een uur voor uit om zo grondig mogelijk te ontdekken of het voelt als iets wat we vaker willen doen. Dat dat niet altijd gebeurt vind ik geen probleem. Het is juist fijn om dat te weten vóór we met elkaar aan de slag gaan. No hard feelings!

Wil je een online formuliertje gebruiken? Dat vind je hier >>.

En als je me rechtstreeks wil mailen met je favoriete mailprogramma of -app, vind je die mogelijkheid (in gezellig roze) hieronder.

Graag gedaan!

All visuals made by Pablo Stanley, for Open Doodles.