coaching

Coaching laat je vliegen!

Hoe kom je ein-de-lijk van A naar B? Hoe stop je met iets dat niet gezond voor je is, of hoe begin je juist met iets wat goed zou zijn? Hoe pak je het leven beet en vouw je er een wonder van?

Met een ervaren en krachtige coach tegenover je én natuurlijk jouw bereidheid om te transformeren, zal je leven nooit meer hetzelfde zijn.

Meer plezier, meer geluk, meer relaxed, meer jij.

En dat is nog maar het begin!

Gevangen in ideeën.

Herken je dat?

Je loopt ergens tegenaan, je wilt iets veranderen, je lijkt een slachtoffer van je gewoontes of je zoekt naar een manier om je leven opnieuw vorm te geven. Je wilt vrijheid, liefde, geluk, succes, vervulling, en als het even kan een beetje ‘peace of mind’. Of in elk geval één van die dingen.

Maar het lukt niet, hoe graag je ook wilt.

Hoe hard je ook werkt.

  • Waarom is het toch zo extreem lastig om te veranderen?

  • Waarom kun je eindeloos veel boeken lezen en video’s bekijken, waarom kun je zelfs wéten wat je zou moeten doen, maar krijg je het tóch niet voor elkaar?

  • Waarom loop je steeds vast, waarom houd je niet vol, waarom doe je niet wat je écht zou willen, waarom is wilskracht niet genoeg?

Het antwoord: je wordt geleefd door patronen én… je kent je potentie niet.

Je hebt geen flauw idee tot wat je in staat bent.

Je mist de toegang tot bewuste creatie, de sleutel tot het scheppen van een realiteit en een wereld die alles overstijgen wat je kent.

Kortom: wie je dénkt te zijn, houdt je tegen

Steeds hetzelfde liedje.

We zijn vanaf het prilste begin volgestopt met ideeën over wie we zijn, wat we wel en niet kunnen of wel en niet verdienen, wat de wereld is, en wat wel en niet mogelijk is. Dat zijn miljoenen subjectieve beperkingen die je zomaar hebt geslikt en heilig bent gaan geloven, en daar heb je nog steeds last van.

Het is je wereld geworden.

Je oude manier van denken, je vertrouwde idee van hoe de dingen werken (die voor jou de waarheid lijken), laten de verandering niet toe. Dat houdt je gevangen. Het slaat je lam. En het houdt je waar je bent, want dat is nou eenmaal comfortabel, zélfs als je er gek van wordt of dolgraag van af wilt.

 

Je eigen realiteit.

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het komt dat heel veel mensen een totaal andere ervaring hebben van de realiteit dan jij (kijk maar naar de discussies op social  media)? Is het eigenlijk niet heel vreemd dat we allemaal op dezelfde planeet wonen, maar ‘m stuk voor stuk anders beleven?

Dat komt omdat jij, net als iedereen, je eigen wereld creëert. Non-stop.

Je overtuigingen en aannames en herinneringen scheppen je ervaring. Dat gebeurt onbewust, in de achtergrond, waardoor je bent overgeleverd aan de talloze beperkende ideeën die je tot nu toe hebt overgenomen van anderen. Zo blijf je steeds hetzelfde geloven, en dus ook steeds hetzelfde doen.

Het goede nieuws is dat je het systeem kunt doorgronden en beïnvloeden, en daarmee je realiteit kunt veranderen.

 

Even concreet (wel zo lekker).

Ik coach je door je beperkingen heen. Door je angsten. Door je oude, stoffige, benauwende ideeën. Ik zorg dat je je veilig genoeg voelt om boven jezelf uit te stijgen en nieuwe keuzes te maken. Je hebt iemand nodig die het vóór leeft en je dat heel concreet kan laten ervaren. Iemand die het vuur in jou kan aanwakkeren, iemand waarmee je kunt ontdekken wat je al in je hebt en al bent, maar je waarschijnlijk nooit eerder gerealiseerd hebt.

Als je die radicale verandering puur met theorie zou kunnen bereiken, was het vast wel gelukt, denk je niet? Als je jezelf naar een fijner en vrijer bestaan had kunnen denken, was het dan inmiddels niet gebeurd? Zolang je niet doorhebt wat je beperkingen en aannames zijn, zolang je dat oude riedeltje blijft geloven en volgen, zul je nauwelijks en hooguit met heel veel moeite veranderen.

Je hebt iemand nodig die je helpt te (door)zien wat je aan het doen bent, en hoe je dat kunt omgooien.

 

Wat kun je verwachten?

Uh: wat kun je dromen en bedenken?

Het effect van krachtige coaching is voor iedereen hetzelfde, en toch óók weer totaal anders. Hetzelfde is de vrijheid van leven, het plezier en het volgen van je eigen intuïtie. De variatie zit ‘m in wat je daar precies mee doet, en wat je laat.

De mogelijkheden  zijn letterlijk eindeloos en grenzeloos.

 

Het is aan jou wat je wilt creëren.

Een paar voorbeelden.

Zelfvertrouwen.

Een volstrekt natuurlijk fenomeen. En iets wat spontaan en vanzelf werkt… als we minder in ons hoofd zitten. Zelfvertrouwen is niet moeilijk; je moet het alleen weer in jezelf herkennen.

Creativiteit.

Kunstenaars, muzikanten en topsporters kennen allemaal de staat waarin alles vanzelf gaat. Invallen en ideeën en ingevingen ontstaan spontaan. Dit heb jij ook in je. Het is pure potentie.

Minder zorgen.

Er is niets dat ik zó vaak hoor als mensen die zich helemaal suf piekeren en continu zorgen maken. Meestal weten ze echt wel dat het niks oplevert, maar kunnen ze er niet mee stoppen. Mijn coaching helpt je daar anders mee om te gaan.

Meer spelen.

Het is best leuk om volwassentje te spelen, maar ook wel ERG serieus en ingewikkeld. Wat nou als je dat pure kinderlijke plezier en die heerlijke nieuwsgierigheid van vroeger weer wat meer ruimte geeft? Het maakt álles spannender en frisser!

Verslaving weg.

Een valkuil voor ons allemaal, ook al zijn de gradaties vaak verschillend. Het kunnen de vele wijntjes of peuken zijn, maar ook je werk, porno, dingen kopen die je niet nodig hebt, of eten. Bewustwording maakt verslavingen overbodig. En ik laat je daar heel direct mee kennismaken.

Minder stress.

Oei, ja, ook een hele dikke en zware. Stress. De druk van ons leven in 2022. Het idee maar te moeten BLIJVEN presteren en indruk maken op alles en iedereen en tóch te falen. En Corona! Stress is funest voor je gezondheid, dus dat willen we duurzaam uit je leven slopen.

Staat jouw ding er niet tussen?

De paar voorbeelden hierboven zijn puur om je een indruk te geven van hoe breed coaching inzetbaar is.

Geloof maar dat ik zo’n beetje elk ding waar mensen mee worstelen wel eens voorbij heb zien komen, én ook weer zien verdwijnen.

Mijn coaching draait om het terugbrengen van JOUW potentie en zelfredzaamheid en vermogen met frisse oplossingen te komen voor je shit. Jij zelf dus. Je bent tot veel meer in staat dan je ooit hebt gedacht, en als je dat eenmaal ervaren hebt, kun je álles aan, en álles creëren.

Droom gerust je wildste ambitie!

Waarom willen veranderen vaak niet genoeg is.

Diep verborgen.

We hebben vaak zelf niet door hoe ENORM we vastzitten aan en in de ideeën en definities die we hebben geleerd, en die tot een soort ultieme werkelijkheid zijn gegroeid. Onze wereld wordt letterlijk gevormd door dat unieke samenspel van innerlijke verhalen, en dat is voor iedereen anders.

Tóch geloven we dat wij altijd de waarheid zien en kennen.

En daar zit ook de moeilijkheid als je wilt veranderen.

Als jij diep, diep, DIEP van binnen heilig gelooft dat je niet goed genoeg bent, of onaantrekkelijk, of niks waard, dan sijpelt dat stiekem in alles door. Dat zijn dan jouw ‘hoogstpersoonlijke leefregels’, jouw verborgen wetmatigheden, en die bepalen het beeld dat je hebt van jezelf en anderen en de wereld.

Die ideeën krijg je keer op keer teruggespeeld en bevestigd.

Deze regels en normen en ideeën zijn niet objectief waar, maar jij ervaart ze wel zo, omdat ze via ‘jouw’ gedachten binnenkomen. Ze doen alsof ze jou zijn.

Het éxtra lastige is dat je brein dit soort ideeën en patronen en beelden altijd zal verdedigen en bevestigen, omdat het nu eenmaal niet houdt van verandering van essentiële regels. Veiligheid is het allerbelangrijkste, en dat betekent dat alles vooral moet blijven zoals het is. Dat maakt verandering zo uitdagend.

Kun je hier überhaupt iets aan doen?

 

Absoluut!

Je kunt niet zien wat je niet kunt zien, en je kunt jezelf niet uit je gedachten denken. Maar het is heel goed mogelijk om die beperkte persoonlijke wereld groter te maken, en de diepste en meest beperkende en bepalende dingen die jou steeds tegenwerken te veranderen.

Helemaal met iemand tegenover je die geen last heeft van jouw grenzen.

Ik leer je de juiste volgorde en manieren om jouw onzichtbare beperkingen en begrenzingen te ontdekken, en ermee af te rekenen. Zo zit je niet langer meer vast aan wat je brein bereid is te accepteren en veranderen, en hoeft het zich niet onveilig te voelen terwijl je wereld en jouw mogelijkheden groter worden.

Tegelijkertijd veranderen we het beeld dat je van jezelf hebt, zodat je eindelijk kunt gaan doen en bereiken wat tot nu toe onmogelijk leek!

Hoe en waar zijn de sessies?

In principe kan dat overal ter wereld zijn, digitaal of fysiek (alhoewel de wereld zich daar op dit moment niet echt voor leent). Het grootste deel van mijn coaching vindt online plaats, en dat werkt heel erg goed.

Als je me liever fysiek ontmoet dan kan dat absoluut. We kunnen afspreken op een fijne plek aan de gracht die ik daarvoor gebruik, of we gaan het Amsterdamse bos in.

Zeg het maar!

Je nieuwe leven begint met een gesprek.

Als je serieus bent over je wens om speelser, vrijer en lichter te leven, laten we dan vooral kennismaken. Mijn coaching en ik zijn niet geschikt voor iedereen dus dat kunnen we maar beter zeker weten. Toch?

Een oriënterend gesprek via Zoom of Skype is waarmee het begint (als het wat jou betreft echt face-to-face MOET kunnen we het daar natuurlijk over hebben), en dan weten we allebei beter waar we aan toe zijn.

Betrokkenheid en toewijding.

Veranderen doe je zelf.  Jij moet het doen, alhoewel ik je natuurlijk steun, bijstuur, wakker schud en inspireer. Het vraagt om openheid en de diepe wens om dingen anders te gaan doen en zien. Dat is niet zelden confronterend en regelmatig ongemakkelijk. Wees je daar vooral bewust van.

Ik zet je aan het werk, ik schud je door elkaar, en ik vang je ook liefdevol weer op. Transformatie vraagt om intieme en intense samenwerking gebaseerd op vertrouwen. Ik neem dat serieus en dat vraag ik ook van jou.

Vragen staat vrij.

Tijdens de kennismaking kun je me alles vragen. Ik trek er graag in elk geval een uur voor uit om zo grondig mogelijk te ontdekken of het voelt als iets wat we vaker willen doen. Dat dat niet altijd gebeurt vind ik geen probleem. Het is juist fijn om dat te weten vóór we met elkaar aan de slag gaan.

No hard feelings!

Wil je een online formuliertje gebruiken? Dat vind je hier >>.

En als je me rechtstreeks wil mailen met je favoriete mailprogramma of -app, vind je die mogelijkheid (in gezellig roze) hieronder.

Graag gedaan!

All visuals made by Pablo Stanley, for Open Doodles.