Interviews & zo

De kracht van authentiek ouwehoeren

Vraaggesprekken.

Misschien is het raar, maar ik kan er enorm van genieten geïnterviewd te worden. Lullen over wat me bezighoudt en het delen van ervaringen (zoals hierboven bij Politiek Café Piment van Wouke van Scherrenburg, samen met schrijver Pieter Waterdrinker) vind ik waardevol en plezierig. Ik laat me dan ook graag uitnodigen voor een gesprek over verslaving, depressie, angst, stress of juist geluk, ontspanning, tevredenheid en zingeving. Eén ding: debatten vind ik tijdverspilling, dus daar hoef je me niet voor te vragen.

Hieronder een fragment uit Jinek, waar ik open en enthousiast sprak over mijn verleden en mijn boek Vrij (dat toen nog moest uitkomen). Het is duidelijk dat ik er met veel plezier zat 🙂 Als je op het plaatje klikt opent een nieuwe pagina en krijg je de uitzending te zien. ‘Spoel’ door naar 19:40 en je valt met je neus in de boter.

Bomen met Bram.

Psychiater Bram Bakker was de man die mij vroeg een boek te schrijven voor zijn uitgeverij. Het werd mijn eerste, Vrij. In dit gesprek (dat vooraf ging aan onze samenwerking) praten we over het complexe fenomeen dat ‘verslaving’ heet.

Vrij. Met Esther.

Ook sprak ik over mijn boek Vrij in het algemeen en verslaving in het bijzonder met psychiater en violiste (en interviewer en schrijfster) Esther van Fenema. Klik het plaatje voor het interview op YouTube.

Webinar ‘Geen paniek’.

Ik deed dinsdagavond 31 maart, om 20:00 uur, met heel veel plezier mijn eerste eigen webinar: Geen paniek. Ik sprak over mentale gezondheid, zorgen, flow, circustenten, open bruggen, helderheid, spelen en angst doorzien, en gaf antwoord op vragen van deelnemers. Je kunt het webinar terugkijken op YouTube.

Podcasts.

Tot nu toe heb ik meer podcasts in het Engels gedaan dan in het Nederlands. Ik ben geïnterviewd en uitgedaagd door aardig wat bijzondere mensen uit de hele wereld, en dat leverde niet zelden boeiende en leerzame en verrassende gesprekken op. Check voor deze podcasts vooral even mijn Engelse pagina.

Bekijk hieronder mijn Engelse TEDx-talk over angst!

Spreken: maar niet als TED.

Een paar jaar geleden werd ik uitgenodigd voor het doen van een TEDx-talk in Arnhem. Ik had bijna een jaar om me er druk om te maken, en dat deed ik dus ook braaf. Onderdeel van de voorbereiding was de aanschaf van het goed verkopende boekje ‘Spreken als TED’.

Nadat ik er een paar uur in had gelezen en allerlei tips had overgenomen (over houding, structuur, hoe je met het publiek moet omgaan), ging er ineens een lichtje branden. ‘Spreken als TED?’ vroeg ik me af. ‘Ik wíl helemaal niet spreken als TED. Ik ben Marnix!’

Voor de talk: zie de grote foto met playknop onderaan de pagina. En wie geïnteresseerd is in het boekje over Spreken als TED: mail me maar…

Non-dua… wat?

Iets heel anders. Een interview van Patrick Kicken met mij over Eenheid, Spiritualiteit en Bevrijding. Zelden zo’n vrolijk gesprek gehad, echt! Klik het plaatje voor het filmpje.

Eindeloos vrij!

Oké, dit is geen fragment uit een interview of lezing. Dit is wél de clip van het liedje dat ik maakte toen Vrij uitkwam, met de toepasselijke titel ‘Eindeloos vrij’. Ik heb ooit een muzikale carrière gehad, en het leek me leuk om daar iets mee te doen rond het verschijnen van mijn eerste boek. En als je gaat kijken: check vooral de vele cameo’s van (behulpzame) BN’ers!

Kassa!

In december 2016 had Vara’s Kassa het item ‘Een maand zonder smartphone’. Ik was de deskundige die zorgde voor onderbouwd commentaar. Check vooral de, eh, bijzondere belichting.

Podcast voor ‘Praktijkvader’

‘Met de Praktijkvader wil ik een forse bijdrage leveren aan een wereld waarin mannen elkaar inspireren, van elkaar leren en elkaar inwijden in het vaderschap. In die wereld weten vaders wat ze belangrijk vinden in het grootbrengen van hun kinderen. Ze kennen hun eigen kwaliteiten en brengen die met moed en humor in in hun gezin. Ze kennen hun familiegeschiedenis, maar laten zich daar niet door klein houden.’ Aldus Jeroen van Praktijkvader. Luister naar de mooie podcast waarin hij me interviewt.

‘Vergeef het maar’ met Bert van Leeuwen.

In Vergeef het Maar praat Bert van Leeuwen met mensen wiens leven verpest of zelfs geruïneerd werd door iemand anders. Ik sprak met hem over mijn ouders, en hoe mijn definitie van vergeving de afgelopen jaren sterk is veranderd. Het gesprek kreeg een emotioneel staartje…

Luister hier naar deze podcast.

Bekijk mijn TEDx-talk!

Bijna vergeten!

Want ik doe ook voice-overs. Al jaren. Stemmen bij en voor filmpjes en commercials. Kijk en luister bijvoorbeeld naar deze promo voor de Piratenpartij.

Als je me wilt inhuren voor een VO, neem dan even contact op via mail.

Mail me!

Heb je nog specifieke vragen over dit onderwerp? Mail me en ik kom erop terug. Doen!