17 Oct '04

Makreeltaart met kersen.

Heel feestelijk, zo op een grauwe zondag.

De ingrediŽnten:

een kilo bloem
3 eieren
pond halfzachte boter
2 kopjes suiker
snufje zout
150 ml water
veertien makrelen
pot kersen zonder pit

Alles bij mekaar gooien en een beetje prakken. Plemp het in een ingevette ovenschaal, en zet de schaal in een voorverwarmde oven (ca. 190 graden). Anderhalf uur bakken; halverwege omkeren. Uit de oven halen, laten afkoelen, en wegflikkeren.

Niet te vreten, namelijk.

Dat omkeren nekt je. Vellensmaak.

bicat - 17 October '04 - 22:21

Ja zeg.

Ik denk, Kom, ik maak dat, ik hou een dampende schaal met Interessant in m’n handen, en dan lees ik nog die laatste twee zinnen.

Een heel snufje zout naar de maan!

Willem () (link) - 18 October '04 - 10:43

Nooit water in recepten doen. Bier, ja. Maar water???

peeter (link) - 18 October '04 - 20:51

G E W E L D I G

Jesper - 18 October '04 - 21:33

Ah. Die ga ik eens proberen. Het eind van het recept lijkt op mijn recept voor cake met meloen, alpenkruiden en sambal. Maar daar gaan dus weer geen makrelen in.

Neon - 19 October '04 - 02:28

hollandsche nieuwe met slagroom gaat het helemaal worden dit seizoen

klauwhamer - 19 October '04 - 10:51


method="post" action="/log/pivot/submit.php#message" id="form">
Name:  
Remember personal info?

Email:
URL:
Comment: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Notify: Yes, send me email when someone replies.  

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.