27 Oct '04

Naaktslak.

En dat je dan van nature heel erg preuts bent.

Zeg, we gaan toch niet wr over naaktslakken beginnen?

Eduardo - 28 October '04 - 08:35

Hoof For Fuckin’ President!

Bicat.net is een uitstekend voorbeeld van hoe mensen in volledig respect van de medemens, zonder nare bijbedoelingen schrijven over de MOOIE dingen van het leven. Het schiet ons natuurlijk k wel eens in de nek, maar dat is dan omdat wij in ontwapenend schateren het hoofd bruusk achterover werpen. Ik zeg altijd “lachen is gezond”.

Gisterenavond voor de TV heb ik ook baarlijk gelachen. Het was heel vermakelijk om te zien hoe iemand die zijn belangrijkste kritiekpunt (ze blijven anoniem! ze blijven anoniem! ze blijven anoniem!) niet langer kon volhouden en nu stantepede moest overschakelen op loze beschuldigingen. Waarbij hij veel van de kijkers en de presentatrice voor het gemak maar in het ongewisse liet over het belangrijkste onderwerp van de hele discussie.
De gewraakte uitspraken en oproepen zijn simpelwel afkomstig van bezoekers van de website. U weet wel. Dan man en vrouw van de straat. Vaak wel jong. En niet allemaal behept met hetzelfde gevoel voor understatement, overdrijving, ironie, sarcasme, humor en vuigheid als de makers van de sites.
Sommige van die bezoekers zijn zelfs zo dom als een schroef in een buitenplee. Maar net zo min als de eigenaar van een huis verantwoordelijk is voor wat er op zijn muur wordt gekalkt, kunnen degenen op wiens digitale muur er wordt geschreven niet primair worden aangesproken op de stupiditeit van hun bezoekers.

Dat men zijn muur probeert schoon te maken is uiteraard gewenst (je kijkt er zelf ook tegenaan), maar als men daar niet ONMIDDELLIJK toe in staat is, is dat k de bewoners niet te verwijten.

En voorts heeft mijnheer van Jole zich onsterfelijk onfatsoenlijk gemaakt. Hij heeft talloze fotofucks over zich afgeroepen (ook zoiets, zoekt u maar eens op), waarbij hij ongetwijfeld zal worden afgebeeld als het uiteinde van het mannelijk geslachtsdeel, door bezoekers met weinig smaak of fantasie. Reet (van retecool.com) zal er moeite voor doen deze uitingen achter een NSFW link (not safe for work) te plaatsen. Een schande? Dat valt wel mee. Niemand wordt gedwongen om iedere vrijdag de fotofucks te kijken en men kan nu nog moeilijk beweren dat het de goede naam van Francisco van Joker aantast. Dat heeft hij geheel en al zelf gedaan.


method="post" action="/log/pivot/submit.php#message" id="form">
Name:  
Remember personal info?

Email:
URL:
Comment: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Notify: Yes, send me email when someone replies.  

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.