17 Jul '03

Voluminee.

"Vet heet", zei Xander. Hij droeg een smetteloos wit zweetbandje om zijn pols waarmee hij theatraal langs zijn voorhoofd streek. "Tsééééring..."

We zaten aan de rand van het zwembad met onze voeten in het water. Een wesp probeerde te waterskieën. Verder was er weinig leven in de brouwerij.

Er vloog een sportvliegtuig of reiger voorbij. De lucht haalde moeizaam adem. Ik krabde wat aan mijn zwembroek.

"Weet je...", zei Xander, terwijl hij een voetbal op zijn vinger liet ronddraaien, "... ik denk de laatste tijd steeds meer aan stoppen. Als het om ons gaat." Hij keek me aan met vermoeide hondenogen. De bekende schalkse twinkeling was weg. "Gewoon keihard kappen, weetjewel. Bastatjakkafinito..." Ik knikte.

Het deed pijn om toe te geven, maar de magie was gewoon op. Ik voelde dat al een tijdje, zoals dat gaat bij warme vrienden. Het was onmogelijk te negeren. Maar mínstens zo ingewikkeld om aan te kaarten.

Vanaf het begin waren we gekmakend complementair. De voet en dat éne glazen muiltje. Onkie en Donkie. Voorzetten en afmaken. Twee vingers op één hand. Creatieve Yin en Yang. Wij? We konden niet stuk.

Ik draaide mijn blik terug naar het zwembad. Traag en verdrietig. De wesp was inmiddels overgeschakeld op snorkelen. Het was zielverschroeiend heet. En ik realiseerde me dat het over was.

Nooit meer samen stijldansen.

Maar.. Maar.. Hoe moet dat nu zo zonder jullie samen, zonder chocolade en vanille vla, zonder Japie en de Baron, zonder Mel en Kim??

Arno (link) - 17 July '03 - 00:38

Heel erg jammer voor je.
Ow; telefoon. Xander…..

bicat () (link) - 17 July '03 - 01:25

Zeg? Klopt het dat Xander ‘background’ doet bij die lome zomerhit ‘Iedere Dag’?

bicat () (link) - 17 July '03 - 01:26

Tenminste dat beweerde hij; voordat hij onder de dekens verdween….

bicat () (link) - 17 July '03 - 01:26

Ik zie ‘m wel vaak, als u dat misschien bedoelt. Ligt hij nu in uw bed?

Marnix - 17 July '03 - 01:34

En toch blijft het een lieverdje. Het is vooral die zachte blik in zijn ogen als hij weer zuchtend voorover bukt. Maar echt protesteren doet hij nooit.

bewegende - 17 July '03 - 10:42


method="post" action="/log/pivot/submit.php#message" id="form">
Name:  
Remember personal info?

Email:
URL:
Comment: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Notify: Yes, send me email when someone replies.  

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.