13 Nov '03

Lastig zat.

Alhoewel ik al vele jaren zelfgeconstrueerde staken rook, ben ik een onverbeterlijk slechte draaier. Het ontbreekt me op dit gebied nog steeds hevig aan zelfvertrouwen.

Het bouwen gaat me aardig af, dat is het niet. Grote vloei lekker plat neerleggen, eventueel -als ik echt plannen heb- alvast het overtollige papier afscheuren. Tippie draaien. Subtiel laagje tabak zaaien, en dan maar lekker kruimelen. Maar na de twééde laag tabak, als ik vind dat er genoeg groene kronkelstruik in mijn spliff ligt, begint de ellende.

Het oppakken. Het balanceren van het zwaarbeladen wietpapier tussen vele vingers. Subtiel verschuiven van tabak en Nedersplintertjes. Alvast een kegelvormige setup frummelen. Voorzichtig indraaien. En dan de eerste échte poging tot afmaken. Daar gaat het meestal fout.

Ik probeer de vloei vloeiend tot een joint te forceren. Ik draai en draai en draai en FRUTS probeer dan uit het niets dat zo gewenste STAKERIGE eindproduct te KUT, LOS draaidraaidraai LIK duw prak eindprodukt te dwingen. En nog een keer. En nogmaals.

Uiteindelijk ligt er dan een soort gemankeerde BiFi op tafel, met natte flappen die aan alle kanten uitsteken, en die ik er dan creatief omheen drapeer. Ik eindig met een loszittend filter. Een in alle opzichten weinig indrukwekkende blufpeuk. Rustend op een laag verkruimelde tabak. En omringd door een waaier van verloren stukjes grijnsgroen.

Het is een wonder dat ik af en toe nog stoned ben.

w00t!!!! w00terdet00000t!!!

CiNNeR (link) - 13 November '03 - 01:00

Pardon, ik kan dit niet vaak doen dus dan hier maar eens ;)

Het klinkt allemaal behoorlijk armetierig zo. Scheurt u het overtollig vloe wel schuin af? En waarom een tweede laagje tabak?? Nergens voor nodig, een laagje is zat. Shag, natuurlijk .. Niet teveel en gewoon draaien, dan moet het toch goed gaan ..?

CiNNeR (link) - 13 November '03 - 01:01

Er zijn rollers te koop waar je de hele ellende in dondert en een keertje rolt en hopla! Is minder stoer, dan dan weer wel maar who cares? Of, heerlijk achteroverleunend, laten rollen door de mannen die stoer willen laten zien dat ze kunnen rollen.

Kiers - 13 November '03 - 09:11

En als het echt niet anders kan heb je altijd nog de pre-fab exemplaren.
Veel oefenen Marnix. Kan geen kwaad.

Op een dag lukt het wel.

Lennard - 13 November '03 - 09:41

Ik zeg niets.

Onee, wel! “Shag!?”

Blagh

dreadloki (link) - 13 November '03 - 11:04

Ik schijn op een heel foute manier te draaien. Ik scheur de overtollige vloei nooit af (want dan lukt ie niet) maar draai vrolijk alles mee, en ik draai “achterstevoren” (met de plakrand van me af). Whatever… ze zijn soms zo mooi dat ik het zonde vind om ze op te roken. En ze zijn erg lekker.
Het scheelt trouwens ook wel welke vloei je gebruikt vind ik. Smoking Kingsize Green (Pure Hemp) rolt het fijnst.

Adriana - 13 November '03 - 11:04

sowieso een peuk gebruiken..draait veel lichter!

puur - 13 November '03 - 12:41

Nou. Dan ben ik dus blijkbaar de enige die nog nooit. Zelf.

Hoof - 13 November '03 - 13:33

Wat een mietjesgedoe met vloeitjes hier. In mijn tijd rolden we gewoon een ouwe krant op en daar deden we dan al gauw een kwartier of wat mee. ;-)

Verbal Jam (link) - 13 November '03 - 18:29

Helaas een herkenbaar verhaal: ook ik ben, ondanks ontelbare pogingen, nog niet in staat gebleken een fatsoenlijke paf te fabriceren. Het lipje wil er bij mij pas onder zodra de helft van de inhoud via de zijkanten eruit geperst is.

ap (link) - 13 November '03 - 19:58

ook altijd last van hetzelfde probleem, draaien draaien draaien en ondertussen ligt de hele handel er al uit.meesoatl haal ik dan met een pincet een sigaret leeg, prop die vol, maak een lange vleoi vast aan de sigaret, gooi die ook vol. En verwijder vervolgens de filter om die te vervangen door een tippie. Dan heb je een hele lange joint dus dubbel lang pret!

Bumble () (link) - 14 November '03 - 21:29

KOOPT EEN PIJP!! WERKT VEEL MAKKELIJKERDT!

marnicht

marnicht (link) - 16 November '03 - 18:48

Ik kan er dus egt niks van…:S wtf is een tippie? iemand tips …? (a)

Dee-J - 18 November '04 - 17:58

Wij hebBen het Geprobeerd te Draaien..maar Lukte Niej Egt:S en waar Kan Juh die Tippies KopeN?..ThnX

*AnonYmOuS - 18 November '04 - 18:01

lange vloei -> 1,00
tip boekje -> 0,50
shag/peuken -> 3,00 – 5,00
wiet -> 5,00 (ong. voor 1 gram)
aansteker -> 0,50

pakt lange vloei, strijk em glad, scheur klein (schuin) stukje van af. Pak een tip, en draai em zoals het moet. Pak de shag of haal een peuk leeg om die daarna netjes op de vloei te leggen naast de tip. Pak je wiet, verkruimel/crunch die over de shag heen en doe niet op een plek heel veel en de andere heel weinig maar verspreid goed over joint, draai een goeie joint, zorg dus dat ie niet los zit, niet omgekeerd en zorg dat ie de vorm van een kegel krijgt i.p.v. een buis. Dan steek je em aan en geniet van je wiet. :)

BC () - 22 July '06 - 21:59

Ja kijk es effe, je draait de joint binnstebuiten, zodat je niet teveel papier rookt. Je moet je tippie ook niet al te brede diameter geven, dan kun je soms moeite hebben met het rollen. Het rollen is idd iets wat je even een paar keer gelukt moet zijn voordat je het doorhebt. In principe moet je vrij ‘los’ rollen en dan de rand eronder wippen. Als je dat eronder wippen te krampachtig doet, dan mislukt je joint vrijwel altijd, met de halve inhoud aan beide kanten eruit vallend. Dus, probeer los te rollen en probeer het ‘eronder wippen’ pas te doen als de zaak een beetje kegelvorming/buisvormig is. als het zaakje te los is gerold, is dat niet een probleem, je kan dan altijd de joint aanstapmen door het ding rechtopstaand met het filter naar beneden op de tafel te tikken.

stoney21 - 04 October '06 - 23:18

ik draai ook beroerd maar je moet veel oefenen en je kunt het ook met een korte vloe doen, misschien doe je er dan wel korten mee maar het is even lekker =)

cyoow - 30 October '06 - 17:40

JUST ROLL IT!

niet gestrest doen, gewoon rustig en chill.. dan moet het lukken;-)

blowaapie () - 14 December '06 - 20:36

ik rol em altijd strak. ik heb nergens last mee om te draaien lijken altijd voor gedraaiden.

tha boss - 31 December '07 - 20:39

Following my own investigation, thousands of people all over the world get the loans from good creditors. So, there is a good possibility to find a sba loan in every country.

CelesteHawkins () (link) - 22 May '10 - 21:31


method="post" action="/log/pivot/submit.php#message" id="form">
Name:  
Remember personal info?

Email:
URL:
Comment: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Notify: Yes, send me email when someone replies.  

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.